0212 361 66 61
  0542 786 69 63
Para Birimi Seçimi
  • JAWS%20For%20Windows Ekran%20Okuma Programı
JAWS For Windows Ekran Okuma Programı
Ürün Kodu : 001002045         Yorumlar (0)        Yorum Ekle
Marka :  FREEDOM SCIENTIFIC
53,643.32 TL   Kdv Dahil
Ücretsiz Kargo


JAWS FOR WINDOWS EKRAN OKUMA PROGRAMI

Jaws For Windows ekran okuma programı yüklenen bilgisayar, görme engelli için kullanılabilir bir bilgisayar halini almaktadır. Görme engelliler için ekran okuma programı, bilgisayarın ekranındaki yazıları okuyan, ekranda olan bitenlerle ilgili bilgiler veren, bilgisayarda olabilecek her konuyla görmeyeni haberdar eden JAWS programı haklı bir üne sahiptir.

Körler için oluşturulacak laboratuvarda olması gereken en önemli sistem kuşkusuz ekran okuma sistemidir.
Görmeyenlerin bilgisayarı Türkçe sesli kullanabilmeleri için Türkçe dilinde okuma sistemi; Jaws for Windows ekran okuma programlarının Türkçe sentezleyicisiyle adapte edilmesiyle sağlanmaktadır. Bu programlar bilgisayar açıldığı anda devreye girer ve bilgisayarın kapatıldığı ana kadar görmeyene tüm ekranı okur, onlara detaylı bilgiler verir. Bilgisayarın her ortamında çalışarak görmeyenlerin bilgisayara tam hakim olmalarını sağlar.

Görme engelli için bilgisayar; kitap demek, yazı demek, eğitim demek, bilgiye erişmek, sosyalleşmek demektir.

Görmeyenlerin internetin geniş olanaklarından yaralanmalarına olanak sağlar. Bu program sayesinde görmeyenler tüm bilgisayar faaliyetlerinde bulunabilirler ve kitaplarını okutabilirler. Örneğin THY’ nin en dinamik çalışan birimi çağrı merkezinde 22 Görmeyen bu program sayesinde görenlerle rekabet etmekte ve çok hızlı şekilde müşterilerine hizmet vermektedir. Jaws for Windows’ un Türkçe altyapısı yapılmış ve dünya genelinde %85 yaygınlığa sahip olmasıyla birlikte ülkemizde bu oran çok daha yüksektir.

Neden JAWS ?

Jaws for Windows 2020 versiyonu çıktı. Köklü yeniliklerle JAWS görmeyenlerin hayatını değiştirmeye devam ediyor. En temel eklenti MATEMATİK formüllerinin okunabilir ve yazılabilir olması durumudur. Matematik formülleri sanki bir öğretmenin okuması şeklinde Jaws tarafından okunacak.İkinci yenilik, resim formatıyla hazırlanmış PDF dokümanları JAWS tarafından okunabiliyor. Jaws’ın etkili OCR modülü ile resim PDF, TIFF, JPEG gibi dosyaları text olarak görüntüleyip okuyor. Ayrıca resimleri yapay zeka teknolojisini kullanarak görmeyene betimleme yapıyor.

Artık Jaws Arapça ve ibranice resimlerdeki yazıları da OCR teknolojisiyle tanıyarak okuyabiliyor.

EN BİLİNEN, EN YAYGIN!

Dünyada ve Türkiye’de en yaygın kullanılan ekran okuma programıdır. Bankalarda, Call Centerlerde, Devlet Bakanlıklarında, Üniversitelerde, Okullarda, SAP kullanan büyük şirketlerde v.b istihdama dönük yapılan çalışmalarda JAWS olmazsa olmazdır.

JAWS, kendi içinde OCR (optik karakter tanıma) yazılımı sayesinde görmeyen resimleri OCR den geçirerek yazılarını okuyabilmektedir.
Resim geldi dile, gel artık bile bile…

ARAŞTIRIRIM, ÖZET ÇIKARTIRIM…

JAWS, bir belge üstünde üstün navigasyon özellikleri sunar. Bir web sitesindeki bir cümleyi seçip kopyalayıp bir belgeye yapıştırabilir. Bin sayfalık bir dökümanda sadece örneğin:”Osmanlı” kelimesinin geçtiği cümleleri, satırları, paragrafları alt alta dolaşabilir, belli kelimeleri vererek tüm dökümanın özetinin çıkartılmasını sağlayabilir.
GEL KEYFİM GEL… Bulmak da kolay, yazmak da, araştırmak da… JAWS’la erişim, Sosyal alanda, Bilimsel manada Gelişim!

ÇOKLU MONİTÖR DESTEĞİ İLE GÖRMEYENDEN SUNUMLAR BEKLEYİN

• Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinin bulunduğu sistemlerde çoklu monitör desteği vardır. Böylece okullarda, profesyonel işlerde, prezantasyon bir görmeyen için hayal olmaktan çıkmıştır.

ÇOKLU SES KARTI DESTEĞİ İLE HAYAT VAR

• Çoklu ses kartı desteği sağlar. Yani görmeyen aynı anda bilgisayarda müzik dinlerken ekran okuma programının okuduklarını da aynı yükseklikte dinlemek zorunda kalmaz. Ekran okuyucu diğer ses kartından çalışarak bilgisayardaki bütün sesler bağımsız olarak kontrol edilebilir. Gene sunum yaparken insanlar bilgisayar sesini durmak zorunda kalmazlar.

BİR GÖRMEYEN OLARAK UZAK BİLGİSAYARA TEKNİK DESTEK SAĞLARIM!

• Bir görme engelli uzakta başka bir bilgisayara JAWS programı sayesinde uzak bağlantı kurup o bilgisayarı yönetebilmektedir. JAWS ın kendi içindeki TANDEM sistem sayesinde tüm yapılabilecekler görme engellinin önüne sunulmaktadır. Bir görenden farksız teknik destek sağlamının keyfi JAWS varsa var!

KÖRLER İÇİN ÖZEL ÜRETİLMİŞ DAISY FORMATINDAKİ KİTAPLARI DA OKUMAMIN RAHATLIĞI VAR.

JAWS, görmeyenin bilgisayardaki tüm ihtiyaçlarını düşünerek, onlar için Daisy formatındaki elektronik kitapları okuyabilmelerini sağlayan programı otomatik olarak hizmete sunar. Daisy Player hazır!

BİR GÖRMEYEN İÇİN OLUŞTURULACAK SİSTEM NASIL OLMALIDIR?

Körlerin bilgisayarla okuması için oluşturulacak sistemde olması gereken en önemli sistem kuşkusuz Ekran Okuma Sistemidir. Görmeyenlerin bilgisayarı Türkçe sesli kullanabilmeleri için Türkçe dilinde okuma sistemi; Jaws for Windows’tur. Bu programlar bilgisayar açıldığı anda devreye girer ve bilgisayarın kapatıldığı ana kadar görmeyene tüm ekranı okur, onlara detaylı bilgiler verir. Bilgisayarın her ortamında çalışarak görmeyenlerin bilgisayara tam hakim olmalarını sağlar. Klavyedeki tüm tuşlar ve faaliyetler seslendirilir. Görmeyenler bilgisayarı klavyeden kullanırlar. Türkçe ekran okuma programı olması açısından önemlidir. Türkçe’ye ilaveten isteğe bağlı olarak dil alternatifleri de mevcuttur. Görmeyenlerin internetin geniş olanaklarından yaralanmalarına olanak sağlar. Bu program sayesinde görmeyenler tüm bilgisayar faaliyetlerinde bulunabilirler. Bir adet kabartma (braille) printer, görmeyenlerin dokümanlarını kabartma yazı (Braille alfabesinde) almalarına olanak sağlaması açısından önemlidir. Böylece çalışmalarını ve kitaplarını okuyabileceği şekle getirmiş olacaklardır. Bunun dışında sistemde görmeyenlerin normal yazıyla doküman alabilmelerini sağlayacak normal bir yazı printerin de bulunması, onların görenlerle olabilecek yazılı ilişkilerinin sağlanması açısından önem teşkil etmektedir.

Bir lisans 3 ayrı bilgisayara kurulabilir. (Evdeki Bilgisayarınıza, İş Yerinizdeki Bilgisayarınıza, Diz üstü Bilgisayarınıza)

Jaws İndirme Linkleri (For Download)

  Jaws 2020.2003.13 32bit Türkçe

 Jaws 2020.2003.13 64bit Türkçe



Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
BENZER ÜRÜNLER
Ücretsiz Kargo
  
  
SuperNova Ekran Okuyucu ve Büyütücü Programı  Sürüm Yükseltme
Ücretsiz Kargo
  
  
Duxbury Braille Çeviri Programı
Ücretsiz Kargo
  
  
BrailleMatik Braille Çeviri Programı
Ücretsiz Kargo
  
  
HotDot Braille Çeviri Programı
Ücretsiz Kargo
  
  
TactileView Şekil Çizim Yazılımı
Ücretsiz Kargo
  
  
Dolphin Ekran Okuyucu Programı
Ücretsiz Kargo
  
  
SuperNova Ekran Okuyucu ve Büyütücü Programı
Ücretsiz Kargo
  
  
Dolphin Ekran Okuyucu Programı Güncellemesi (SMA)
Ücretsiz Kargo
  
  
SuperNova Ekran Okuyucu ve Büyütücü Programı Güncellemesi (Upgrade)
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.